Ezen az oldalon kapnak helyet azok, akik szintén becsapva érzik magukat.

Továbbra is várom hozzászólásaikat a montiv@freemail.hu címen.

 

 

Az alábbiakban egy másik Montiv Bt károsult, Karhut Gyula és felesége panaszát olvashatják, melyet eljuttattak hozzám.

Írásukat változtatás nélkül teszem közzé.

 

Tavaly hirdetést tettunk fel a feleségemmel a jófogáson takarítási munkára  .Senki nem jellenkezett csak a montíb bt megbeszéltunk egy idő pontot el mentunk,nagyon jól beszéltek és igértek hogy menyi munkájuk szokott lenni néha alig birják és igérték az 5 ,mill ft éves bevételt a ki közvetített munkákból mi be is fizettuk szépen a 158 ezret előre AZ ELŐLEGET .Meg kötöttuk a szerződést .De volt egy ki kötésünk hogy csak budapesti munkákat adjanak.Az első hónapokban kuldtek is cimeket de nem is küldtek semilyen választ senk8i az ők általuk kuldott  megbizójuk tól aztán igy mentek a hónapok.Aztán küldték a vidéki takaritásokat egy -két napos panzió takaritást  balatonon 1000ft os óra bér ebben nincssemmi se utiköltség stb.aztán meg untuk irtun neekik hogy kérjuk vissza az előleget mert már unalmas hogy semmi konkrét  munkát nem adtakcsak hirdetésekből ki vett dolgokat adnak amire nem válaszolnak.Aztán nem adták vissza a pénzt mert még az egy év nem járt le én ezt emailen tudom bizonyitani hogy fel akartuk bontani a sdzerződést .AZTÁN DECEMBERBEN JÖTT EGY MUNKA AKI VISSZA HIVOT 2 HÉT MÚLVA HOGY PRÓBA IDŐRE 3 HÉTRE MENJUK BE DE MEG JEGYZEM A MONTIV NAK JELEZTEM EGY HÉT UTÁN HOGY NEM JELEZTEK VISSZA  ÉS UTÁNA VALLÓ HÉTEN HIVOTT A MEGRENDELŐ.  NEM VOLT SEMMILYEN SZERZŐDÉS ALÁ IRÁS MERT CSAK PRÓBA IDŐ VOLT SZERZŐDÉSBEN AZ ÁLLT HOGY ALÁIRT SZERZŐDÉST KELL JELEZNI.ez három hétre nem is dolgoztunk utána mert  TULAJDONOS VÁLTÁS VOLT továbbiakban  csak ez a három hét volt   most azzal a kifogással nem fizetnek előleget ki de kérdem ez volt december vége és2018  feb.16 járt le a szerződésunk akkor se lett volna meg a 5 millió amit igértek.MÉG KÖSZÖNŐ VISZONYBA SE VOLT AZ ŐK ÁLTALUK IGÉRT 5 MILLIÓ FORINTJUKKAL SZEMBEN AZT HISZEM RÖVIDEN ENNYI VOLT JANUÁRBAN EGYÁLTALÁN NEM ADTAK CÍMEKET  KÖSZÖNÖM HOGY MEG HALLGATOTT VÁROM A VÁLASZÁT

 

Még annyival egészíteném ki a levelet hogy feb. lejárt a szerződés utána írtam  levelet kértem vissza a pénzt meg indokoltam és azt a választ kaptam hogy nem fizetik vissza  mert a három hetet nem jelentettem le és jövedelemhez  jutottan meg jegyzem nem volt munka szerződés próba idő volt  és gondoltam ha megfelel a munkánk és kötünk szerződést akor hivom őket,  Ha a facebookon törlöm a lájkolásokat akkor egy éven át ingyen közvetítenek . Vissza írtam ,hogy nem kérem a közvetítés. kértem vissza megint a pénzt  de most nem is válaszoltak rá több mint egy hónapja Ha nem bűnösök akkor mért ajáll még egy évet ingyen? ez érdekes nem? 

2018.11.13.

Időközben jelentkezett még egy károsult Fecske Annamária személyében, és külön köszönöm neki, hogy névvel vállalta, hogy megnyilvánul. Sokan jelentkeznek, de valamiért nem vállalják, hogy a nyilvánosság előtt elmondják panaszukat.

Elsőre nem értettem ezt a mentalitást. Aztán arra is gondoltam, nem akarják, hogy kiderüljön, hogy ilyen ócska módon lehúzták őket. Én nem vallom azt, hogy dögöljön meg a szomszéd tehene is!

 

Kedves Ferenc, 2016-ban alakult a cegunk, par honappal kesobb megkerestek minket az ajanlatukkal. Elmentunk a szemelyes talalkozora. Egy ferfival beszeltunk, persze csillagok igerve. Nem kell semmi, eszkozt a helyszineken biztositanak. Gyakorlatlanok voltunk es annak ellenere leszerzodtunk, hogy gyanus volt, hogy a szerzodesben szo sem esett az elhangzottakrol. Elozoleg kerestem a neten a Montivrol infot, de semmi.
Kaptunk par munkat. Ezek jo resze mar egy oraval az atkuldes utan betoltott munka volt. Pedig azt mondtak nincs versenyeztetes.
Volt, ahol a megbeszelt talalkozo napjan a helyszinen senki sem volt elerheto.
Egy ev alatt egyetlen munka sem realizalodott. De volt, hogy hetekig nem jott egy ajanlat sem, kozben heti 10-15 lehetoseget ajanlottak.

Szomoru, hogy ez nem szamit csalasnak 😞

2020.01.30.

Egy szerencsésnek mondható Montiv „ügyfél” jelentkezett nálam, és elmondta, hogy rátalált a

https://www.facebook.com/montivinfo-237039660191240/ oldalamra, majd azon továbbmenve jelen oldalra, és ezek alapján megbizonyosodott arról, amit már kezdett sejteni, hogy csalók környékezték meg. Itt most változtatás nélkül közzéteszem történetét, amit küldött nekem.

 

B. Attila sorai:

Akkor néhány mondatban az Én történetem az említett társulattal kapcsolatban…

2020.01.16-án meghirdettem magam egy online felületen, mint árufuvarozó. Meglepetésemre már másnap kaptam is egy telefonhívást bizonyos Zsolttól (sajnos a vezetéknevére már nem emlékszem), aki nagy lelkesedéssel elmondta, hogy az ő cégük több nagyvállalattal is kapcsolatban áll és folyamatosan munkát tudnának biztosítani a 3,5 tonnás teherautómra, de ennél nem is mondana többet, menjek be hozzájuk, a többiről majd személyesen. Természetesen örültem a lehetőségnek és a 20-a (hétfő), 9.00-ban meg is állapodtunk.

A címre megérkezvén (Bp., 4. ker, Kemény Gusztáv u. 2-4.), - ahova egyébként a Wittrans Kft. is be volt jegyezve –Zsolt már várt egy kinyomtatott cégismertetővel. Az ebben foglaltak szerint a szerződéskötéstől számítva 1 éven belül minimum 5.000.000 Ft értékben látnak el munkával, aminek az 5%-át kérik vissza minden elvégzett meló után jutalékban. Magamban gyorsan számoltam is, hogy a beígért fuvardíjból (140-160 Ft/km), ha levonom az Ő részüket, még úgy is működhet a dolog, de mielőtt a gondolataim végére értem volna, hozzá is tette, hogy az első félév, vagyis 2.500.000 Ft értékű munkának a rájuk eső részét (125.000 Ft-ot) már most előlegként be kellene fizetnem. Itt egy kicsit gyanakodni kezdtem, de hát Én is, mint oly sokan úgy voltam vele, hogy nem túl nagy összeg ez azért, hogy folyamatosan el legyek látva munkával. Ettől függetlenül megjegyeztem Zsoltnak, hogy telefonban nem tett említést erről az összegről, így nem is készültem készpénzzel. Rávágta, hogy semmi gond, írjuk meg a szerződést, és ahogy elutalom nekik az pénzt, már kapom is a feladatokat… Naivan beleegyeztem, megadtam a kellő adatokat és aláírtam az elém tett papírost (fénykép mellékelve) azzal a feltétellel, hogy 24-ig (péntekig) elutalom a fent említett előleget, majd el is jöttem.

Hazafele a szerződésen egyedül az tűnt fel, hogy a másik fél bizonyos Magyar Tibor ev. - nem pedig a korábban erre a címre bejegyzett cég - de végül ennek sem tulajdonítottam nagy jelentőséget, mindenesetre elhatároztam, hogy jobban utánuk nézek, mégis kinek utalok ennyi pénzt. Érdemi információt először nem is találtam, majd szerencsémre a fb-on való keresgélés vezetett sikerre. Egy felhasználó a Wittrans Kft. után érdeklődött. Annak a bejegyzésnek a kommentjeiben már többen leírták panaszukat, illetve ott találtam rá Ferenc által üzemeltetett montiv.info honlapra is.

https://www.facebook.com/montivinfo-237039660191240/

http://www.montiv.info/?fbclid=IwAR0e3VaxKXM_hNwezaLWBiV6-KeLCDWeSVfWQ83FIU2RLHfzMR6qJAX_D_I

Az ott leírtak után természetesen már nem állt szándékomban 1 kanyit sem utalni a szarháziaknak, és fel is hívtam kedves Zsoltot azzal a kifogással, hogy még nem folytak be a kintlévőségeim, így nem fogom tudni teljesíteni a tranzakciót. Erre ő kissé mérgesen reagálva elmondta, hogy már számoltak velem, és munkákat egyeztettek le miattam, így megkért, hogy teljesítsem amiben megállapodtunk. Akkor hirtelen nem tudtam, hogy rájuk zúdítsam-e a dühömet, inkább elköszöntem.

Azóta nem állt szándékomban keresni őket, és most, hogy a szerződésben foglalt időpont lejárt, kérdés, hogy ennyi pénzért képesek-e akár peres ügyet indítani, vagy telefonon zaklatni. Amennyiben így lenne, az első alkalommal kérek Tőlük referenciákat, illetve mesélek az idő közben megszerzett információkról.

Az esetleges fejleményekről természetesen beszámolok, addig is remélve, hogy az írásomat olvasók már nem esnek efféle hibába, illetve, hogy az ilyen szemét alakok mihamarabb elnyerik méltó büntetésüket.

Üdvözlettel;

Attila

Azt még én teszem hozzá, hogy Attila által említett Wittrans Kft. –re rákeresve a cégkereső az alábbi üzenetet küldte:

2020. január 30. napján 16 óra 43 perckor a megadott feltételekkel a cégnyilvántartásban nincs nyilvántartott adat.

Óvakodjanak hát!!

Üdvözlettel:

Szabó Ferenc

montiv@freemail.hu