Saját történetem:

2016 őszén hirdettem cégemet szállítmányozási témakörben a Jófogáson, és más hirdetési oldalakon, és valamelyik alapján keresett meg a Montiv Bt, és ajánlották fel szolgálataikat.

Nevezetesen, hogy nagy számú futó projektjükben részt tudnánk venni fuvarozás terén.

Megbeszéltünk egy időpontot, és elmentem a megadott újpesti címre.

Gondot okozott a parkolás, mert minél közelebb akartam megállni az irodához, hogy a szemrevételezés miatt ne kelljen sokat sétálni vendéglátómmal.

Aggodalmam alaptalannak bizonyult, mert az autómra nem volt kíváncsi senki.

Ezen némileg megütköztem, mert nem értettem, hogy mi alapján akarnak munkát biztosítani részemre, ha azt sem tudják, milyen kapacitással rendelkezem.

Ezt szóvá is tettem, és elmondtam, hogy mivel az autóm egy rövid, alacsony Ford Transit, amit leginkább kerekes-székesek szállítására használok, nem fogok tudni részt venni sóder, homok, vagy bármilyen építkezésnél használt „piszkos” anyag szállításában.

Interjúkészítőm azt mondta, ez nem probléma, majd kisebb terjedelmű, tiszta áru szállítására szóló megbízásokat fognak közvetíteni számomra futó munkáik közül, pl szaniter áru. Ezt követően ecsetelte, hogy milyen nagyszerű dolog lesz velük dolgozni, csak győzzem, valamint hosszasan sorolta az éppen futó projektjeiket:

Valamint többször ott kötött ki mondandójában, hogy cégük 2002-óta működik az építőipar teljes spektrumában, és hogy „ a hatalmas technológiai fejlődésnek köszönhetően ma már rengeteg elégedett ügyfelük és referenciájuk van”

Kértem, hogy találomra adjon két elérhetőséget, akikkel beszélgetve meg tudom ismerni idegenek tapasztalatait a céggel kapcsolatban, és kaptam is két telefonszámot, akikkel később beszéltem is.

Nem voltak elragadtatva, de rosszat nem mondtak.

Itt jegyzem meg, ha valaki képbe akar kerülni a céget illetően, olvassa végig ezt a bejegyzést, de fel is hívhat bárki nyugodtan, és büntetőjogi felelősségem tudatában tájékoztatni fogom tapasztalataimról.

 

Hazamenve végigolvastam a szerződés tervezetet, - melyből a 2017-es a bejegyzés végén tanulmányozhat az olvasó - és feljegyeztem néhány kérdést, melyet talán a következő napon fel is tettem Partneremnek, aki elkezdte mantrázni a dicső múltat, és a fényes jövőt, ami rám vár, ha dolgozok eleget, és amire ők garanciát vállalnak.

Problémásnak éreztem például, hogy minden kiajánlott munkáról szóló tárgyalás eredményéről be kell számolni, mert akár véletlenül is történhet olyan, hogy ez a beszámolás elmarad. Főleg két napon belül, és ezzel a vállalkozó már el is követett egy szabályszegést, ami később táptalaja lehet a Montiv Bt elutasító magatartásának.

Bár az is igaz, hogy kellenek bizonyos szabályok, ami az elszámolást segíti, de - véleményem szerint - jelen esetben ez inkább csak azt a célt szolgálja, hogy a partner könnyebben szankcionálhatóvá váljék.

Ezzel együtt aláírtuk a Megbízási szerződést, és már másnap reggel elkezdtek „özönleni” a megbízások. Példák a közvetített munkákról:

 

Igényelt munka: Dunakesziről induló országos lefedettséggel végzendő élelmiszeripari szállítási munka 3.5-12 tonnás ponyvás és dobozos teherautókkal.

Igényelt munka: Szegeden és 50km-es körzetében valamint Debrecenben és szintén 50km-es körzetében bútorkiszállítási munka 3.5 tonnás dobozos és ponyvás teher autókkal.

Tisztelt Montiv Bt!

Az fenti ismertetett üzleti lehetőséggel nem tudunk élni, tekintve, hogy budapesti, illetve Pest megyei orientáltak vagyunk, és megrendelő nem tolerálná, hogy pusztán a telephelyükön való megjelenésért felszámítanánk napi 250-450 km üresjáratot.

Igényelt munka: Budapesti és egri telephelyről induló országos fuvarozási munka 3.5 tonnás dobozos és ponyvás teherautókkal folyamatosan. Kereskedelmi raklapos árú  többségében burkolóanyagok szállítása.

Igényelt munka: 3.5t dobozos és ponyvás autóra, napi szinten állandó jelleggel. Országosan. Folyamatos a munka ezért alacsonyabb árakon.

Közben küldtem a jelentéseket a Montiv-nak, és kaptam is visszajelzéseket a Montiv-tól:

Kedves Ferenc!  Köszönjük a visszajelzéseket, rendbe  megkaptuk mind. Küldjük a továbbiakat is a megbeszéltek szerint. Üdvözlet: Montiv Bt

Igényelt munka: Dunaharasztiról induló budapesti és Pest megyei fuvarozási munka 3.5 tonnás emelt és hosszított dobozos teherautókkal folyamatosan. Coca-Cola  automaták töltése.

Igényelt munka: Országosan végzendő csomagszállítási munka 3.5t ponyvás és dobozos illetve 7.5t dobozos autókkal folyamatosan.

Csak emlékeztetőül: az első megbeszélés alkalmával elmondtam, hogy rövid, alacsony kis dobozos Transittal rendelkezem, mégis szinte minden hirdetés nagy dobozos, vagy ponyvás autóra szólt.

Ezek mellett – bár nem volt előírva – időszakosan küldtem összefoglaló jelentéseket:

Tisztelt Montiv Bt!

Meglévő szerződésünk értelmében nyilatkozom, hogy szerződésünk megkötésétől a mai napig (2016. október 20. 14h20.) Önök által felénk közvetített üzleti lehetőségek közül valamennyit folyamatba helyeztem a megrendelők felé bemutatkozó elektronikus levéllel.

Érdemi visszajelzést egyedül a S….  futárszolgálattól kaptam, melynek értelmében 18.-án személyes megbeszélést folytattam …. István kapcsolattartóval.

Megállapodás nem született, mert a megrendelő által kínált munka ellentételezése rendkívül alacsony mértékű.

Partneri üdvözlettel:

Szabó Ferenc

 

Szigorúan ügyeltem arra, hogy minden kiajánlott munkának érdemben utánajárjak. Mindenkinek küldtem bemutatkozó levelet, és tájékoztatást ezekről a Montiv-nak.

A csapda ott van, hogy lehet, hogy a partner hetek múlva, vagy egyáltalán nem reagál, és akkor én már nem tudok nyilatkozni a tárgyalás eredményéről. Így legalább azt igazoltam, hogy én megpróbáltam.

 

De ilyen munkaajánlatot is kaptam a Montiv Bt-től:

Igényelt munka: 3.5t ponyvás vagy dobozos autóval belföldi fuvarozás, Debrecen-Onga útvonalra egy sarok kanapé szállítása. 2 részben van 150kg.

A Kika áruházból kell elhozni a kanapét.

Utánajártam a dolognak, és jelentettem a Montiv-nak:

Tisztelt Montiv Bt!

Lépéseket tettem az fentebb leírt munka megszerzése érdekében.

Felhívtam a megadott számot, és beszéltem G… Zoltán úrral.

Értetlenségének, és felháborodásának adott hangot, továbbá kijelentette, hogy Ő nem adott megbízást senkinek a munkával kapcsolatban, csupán feladott egy hirdetést .

Továbbá egyetértettünk abban, hogy nem világos számunkra, hogy ezt a munkát miért budapesti vállalkozóknak ajánlják ki?!

Üdvözlettel:

Szabó Ferenc

 

Ekkor tudatosult bennem, hogy a Montiv Bt nem csinál semmi mást, csupán a különböző hirdetési oldalakat monitorozza, és sokszor a hirdetések feladójának tudta nélkül elkezdik kiajánlani a Jófogáson, illetve itt-ott talált munkát ki tudja mekkora számú partnerüknek, köztük nekem.

Egyfelől azért monitorozza a hirdetéseket, hogy partnereket találjanak, másfelől, hogy munkát találjanak, amit kiajánlanak a partnereknek. De utóbbit bárki meg tudja tenni ingyen! Ezért nem érdemes 125.000 + Áfát fizetni.

Nem tudom feltűnt-e az olvasónak, hogy a szerződéskötéskor emlegetett sok nagy ívű futó projekt közül egy sem szerepelt a nekem kiajánlott munkák között.

Két eset lehetséges: az esetlegesen tarsolyukban lévő jobban fizető munkákat kiadják régi partnereiknek, vagy ezek a projektek nem is léteznek. Nem újdonság ez, az ingatlanosok 99%-a trükközik ezzel.

Ezért mindenképpen ajánlom figyelmébe azoknak, akik esetleg partneri viszonyba kívánnak kerülni a Montiv Bt-vel, hogy szánjanak rá időt, hogy utána járjanak ezeknek az állítólagos projekteknek.

Látható, hogy abban a felsorolásban, amit nekem átadtak, csupán általánosságok vannak, bármilyen konkrétum nélkül.  Kérjenek pontos adatokat, címeket, és menjenek el az adott helyre, és kérdezzék meg, hogy a Montiv Bt szerepel-e egyáltalán a kivitelezők között, és ha igen, milyen minőségben.   

Ekkor már a levelezésünkben is érzékelhető volt némi feszültség, ugyanis a visszajelzéseim alapján arra kezdtek utalást tenni, hogy velem van a baj, és saját magam miatt nem találok munkát.

Amikor viszont részletekbe menően tájékoztattam a céget bizonyos cégek ajánlatáról, ők maguk is úgy nyilatkoztak, hogy annyiért nem lehet elvállalni.

 

Az egyéves együttműködésünk alatt 59 munkát kaptam, - ha jól számoltam – és ebből egyetlen egy volt olyan, amelyből bevételem származott:

Felhívott egy azt hiszem zalaegerszegi cég, - akiket hetekkel korábban közvetített a Montiv - és mondták, hogy lenne egy fuvar, de azonnal kellene menni.

Ráadásul külföldre. Mondtam, hogy még soha nem szállítottam semmit külföldre, erre azt mondták, hogy kitalálnak valamit.

Rendben mondtam, és elmentem a megadott céghez felvenni az árut. Ők kérdezték, hogy azonnal indulok-e külhönba? Mondtam, hogy még nincs információm. Kihoztam a gyártelepről, és leparkoltam a bejárat mellett, várva a további utasítást.

Viszont a megbízómat nem értem el. Már egy órája várakoztam a platón lévő több millió Forint értékű áruval, és kezdett rossz érzésem lenni.

A várakozást elunva felhívtam a területileg illetékes Rendőrséget, hogy elmondtam a sztorit, valamint, hogy rossz érzéseim vannak ezzel az egésszel.

Azt a tanácsot kaptam, hogy mivel hivatalosan vettem át az árut, és ha nem jelentkezik a megbízóm, akkor vigyem haza! (??)

Végül újabb egy órai várakozás után hívott a megbízó, és mondta, hogy vigyem elé az árut egy vámudvarba. Mondta a címet és beütöttem a gps-be. Kiderült, hogy 2, azaz kettő kilométerre kell vinnem.

Mire odaértem, már várt a vámudvar tulajdonosa (péntek délután volt), és kissé rezignáltan vette tudomásul, hogy mit hoztam. Rendes volt, mert hozott targoncát, és behordta az árut a raktárba, amelyben már nagy halmokban állt ugyan az a termék!!

Kérdeztem, hogy ez mi? Mondta, hogy már hetek óta hordják oda, de egy kamionos sem viszi el, mert már ismerik a megbízót, aki nem fizeti ki a fuvarokat. Most nála halmozódik a sok áru, amit Németországból rendeltek valakik. De ő nem aggódik, mert addig nem adja ki, amíg nem fizetik ki a tárolás költségét.

Én csak ahhoz kellettem, hogy hozzam ki a terméket a kapun kívülre, mert a gyár már figyelmeztette megbízómat, hogy a terméknek már régen úton kellene lennie.

Távolságra nem volt nagy fuvar, - oda-vissza 150 km - inkább időigényes volt, a sok várakozás miatt.

30,000 Ft + áfa volt a járandóságom, amit megbízóm természetesen nem akart kifizetni.

Elmeséltem a sztorit a Montiv Bt képviselőjének, aki mondta, hogy utánanéznek a dolognak.

Tisztelt Ferenc!

Köszönjük szépen levelét. Mivel a G….. L….. K. Sándor e.v-vel mi tartjuk a kapcsolatot illetve mi közvetítettük ki őket Önökhöz, ezért úgy gondoljuk, hogy jogunk lett volna tudni, hogy dolgoztak egymással.  Az ön által említett , július 6-i megbízás pusztán azért jutott el önhöz, mert a mi kiküldött munkánk miatt vették fel a kapcsolatot egymással. Természetesen így a munkával kapcsolatban- mivel a kétnapos  visszajelzési határidőből kicsúszott- garanciát vállalni nem tudunk, azonban tekintettel korábbi ígéretemre, már felvettem a kapcsolatot a megrendelővel, és próbálok segíteni a fuvardíj-csúszás megoldásában.

Üdvözlettel , Montiv Bt.

Az illető ezután sem akart fizetni, mire mondtam a Montivnak, hogy akkor kiteszem a sztorit a közben a tulajdonomba lévő www.montiv.hu weboldalra.

Ez megtörtént, erre néhány napon belül megérkezett a pénz. Küldtem a számlát a megbízónak, amit az át sem vett, és pár hét múlva visszahozta a posta.

Ez volt az egyetlen fuvarom, ami a Montiv Bt-n keresztül realizálódott egy év alatt.

 

Letelt az egy év, és mondtam, hogy számoljunk el. Ez nem történt meg mostanáig, én pedig hozzáfogtam, hogy mindezt leírjam.

Ha a történet folytatódik, természetesen azzal sem maradok adós. Sőt! Bátorítok mindenkit, ha gondja támad a céggel, természetesen helyet adok a problémájának.

 

Ezzel a bejegyzéssel talán tettem valamit, hogy ez a megroppant ország egy lépést tegyen az tisztulás útján, bár amíg ilyen kormányaink vannak, addig ez csak ábránd.

 

2018.01.21.

 

Szabó Ferenc

 

montiv@freemail.hu

 

A Montiv Bt 2017-es szerződés mintája, melyet egy potenciális ügyfelük küldött el nekem:

 

A Montiv Bt eljárást kezdeményezett az

Infomediátor Informatikai Felhasználóvédelmi Iroda Alternatív Vitarendező Fórum-nál,

hogy kikényszerítse tőlem jelen domain átruházását.

Ennek adatait olvashatják itt, és természetesen beszámolok a fejleményekről is!!

 

Alap adatok

Kérelmezett domain név: montiv.hu

Regisztráció időpontja: 2017. 05. 02.

További kérelmezett domainek

Nincsenek megadva további kérelmezett domainek

Kérelmező adatai

Név: Montiv Bt.

Lakcím/székhely: 1045 Budapest, Virág u. 17.

E-mail cím: montiv@montivbt.t-online.hu

Telefonszám: 207751773

Fax szám: -

Számlázási cím

Név: Montiv Bt.

Cím: 1045 Budapest, Virág u. 17 IV/22.

E-mail: montiv@montivbt.t-online.hu

Kérelmező képviselőjének adatai

Név: Magyar Tibor

Lakcím/székhely: 1045 Budapest, Virág u. 17. IV/22

E-mail cím: montiv@montivbt.t-online.hu

Telefonszám: 20/7751773

Fax szám: -

Kérelmezett (domain használó) adatai

Név: Szabó Ferenc

Lakcím/székhely: 1204 Budapest, Akácfa u. 79.

E-mail cím: info@similabda.hu

Telefonszám: 06-70-606-5922

Fax szám: -

Adminisztratív kapcsolattartó

Név: Szabó Ferenc

E-mail cím: info@campona.info

Postai cím: 1204 Budapest, Akácfa u. 79.

A kérelem elbírálása

A kérelem elbírálása egyszemélyes döntnöki tanácsban.

Kérelem visszavonása/átruházása

A domain névnek a kérelmezettől történő átruházását.

Kérelmező névhasználati joga

A domain név azonos, vagy megtévesztően hasonlít a Kérelmező által használt kereskedelmi névhez (pl. cégnév, üzletnév, egyéb szokásos elnevezés)

A kérelmezett domain név használatához fűződő jog részletesen:

2002 óta vagyok a Montiv Kereskedelmi és Szolgáltató Bt beltagja. Mivel alakulásunk idején a montiv.hu nem volt szabad, cégünk nevét megfordítva a vitnom.hu weboldalt vettük birtokba, azóta azt használjuk. Tavalyi évben egy ügyfelünk, Szabó Ferenc jelezte, hogy a montiv.hu weboldal szabad. Akkor sem értettük, miért nézett ennek utána, de jeleztük, hogy mivel ügyfeleink a működő oldalunkat használják, nem tartunk igényt az újabb weboldalra. Ezt követően Szabó Ferenc jelezte, hogy ő használja a weboldalt. Több alkalommal kértük, hogy mivel ezen tevékenysége több szempontból is jogsértő, a weboldalt szüntesse meg, vagy adja át az üzemeltetését részünkre, ahogyan ezt a domain-regisztrációs szabályzat is előírja:
"2.2 A domain névvel kapcsolatos egyéb kritériumok
2.2.1 A domain-igénylő a delegálni kért domain nevét a jogszabályok és a Szabályzat keretei között szabadon választja meg, ugyanakkor a lehető legnagyobb gondossággal tartozik eljárni abban a tekintetben, hogy az általa választott domain név, annak igénylése, illetve annak használata más személy vagy szervezet jogait (pl. névkizárólagossághoz fűződő jogát, személyiséghez fűződő jogát, kegyeleti jogát, szellemi tulajdonhoz fűződő jogát stb.) ne sértse. A domain-igénylőtől elvárható, hogy a domain név megválasztása előtt ellenőrizze a cégjegyzéket, illetve a védjegy adatbázist[i].
2.2.2 Nem választható és használható olyan domain név, amely jelentéstartalmára nézve és/vagy használatára nézve gyaníthatóan
a)jogellenes vagy
b)megbotránkozást, félelmetkeltő vagy
c) megtévesztő.
2.3.2 A domain-igénylő, illetve domain-használó köteles
a) a domain név megválasztásakor megfelelő gondosságot tanúsítani, és a választását annak jogszerűsége szempontjából – az igénylést megelőzően ellenőrizni,
b) a választott domain névről önként lemondani, ha a gondos eljárás ellenére is a már delegált domain név használatával más jogát sérti,"

Szabó úr erre többszöri felszólítás ellenére sem volt hajlandó, jelen pillanatban, annak ellenére hogy jelzi, a weboldal nem társaságunk, hanem az ő weboldala, társaságunk üzleti titkot képező szerződését, és egyéb dokumentumait teszi rajta közzé, illetve olyan valótlan, illetve elferdített adatokat közöl, mely társaságunkat rossz színben tünteti fel. 
Csatolom társaságunk cégkivonatát :
(Ettől megkímélem olvasóimat.)

Kérelmezettnek nem fűződik joga

társaságunkat nem tájékoztatta a weboldal használatát megelőzően, azon kívül, hogy ügyfelünk volt, semmi köze a Montiv Bt-hez, illetve a weboldalon üzleti titkokat, valamint valótlan vagy/és elferdített tartalmú adatokat tesz közzé, ezzel társaságunknak jelentős kárt okozva.

Kérelmezett rosszhiszeműségének indoka

A rendelkezésre álló adatok alapján részünkről kétséget kizáróan megállapítható, hogy a weboldal létrehozásának oka társaságunk rossz hírének keltése, és ezzel anyagi hátrány okozása volt.

Csatolt dokumentumok

Nincsenek csatolmányok

Kérelmezett érdemi védekezése

Nincs még beküldve

Kérelmező észrevétele a kérelmezett megjegyzésére

Nincs még beküldve

 

2018.04.13.

A vitarendező Fórum  a Montiv Bt-nek ítélte a montiv.hu domain használati jogát.

Megnyugtatok mindenkit, meg fogom találni a módját, hogy közszolgálati tevékenységem folytathassam!!

 

2018.04.14.

Azt a megoldást választottam, hogy leregisztráltam a montiv.info domaint.

www.montiv.info

A kisvállalkozók védelmében